Blaugrana.hu

Koeman: „Olyan büszke voltam, amikor a Camp Nou-ba mentem”

Ronald Koeman interjút adott a holland ‘NOS’ sportadónak, amelyben megosztotta első élményeit Barça-edzőként. Beszélt de Jongról, Messiről, Griezmannról. Beszélt érzéseiről, amit a Camp Nou gyepére lépve újra átélt, és reagált Victor Font kijelentéseire is.

Schreuder? Nem annyira ismerem őt, ugyanakkor tudom mennyit számított a jelenléte a 2018/19-es szezonban az Ajax-nál, a játékosok véleménye rendkívül pozitív volt róla. Emellett Julian Nagelsmann-nak is a segítője volt, tele van ötletekkel. Arra a szerepre, amire nekem kell, tökéletesen megfelelő.”

Frenkie? Azon a poszton fogom játszatni, mint a holland válogatottnál tettem. Elmentem megnézni egy Barça-meccset, ahol arra lettem figyelmes, hogy teljesen máshol játszik, mint korábban, majd azt gondoltam: én soha nem tenném ezt. Rengeteg pénzt elköltesz egy klasszis játékosra, és máshol játszatod, mint ahol egyébként jó lenne.

Azon a poszton kell játszatnod őt, ahol olyan hatást tud gyakorolni a játékra, mint azt láttuk tőle korábban. Megmutatta már az Ajax-nál, a holland válogatottnál és a Barçánál is megfogja, ha ott fog játszani. Ott kell szerepelnie, ami a leginkább kényelmes a számára.

Ugyanez igaz Griezmannra is. Minden tiszteletem ellenére, Griezmann nem szélső, olyan poszton kell játszatni, ahol korábban is tették az edzői, amik illeszkednek a képességeihez. Mint edző, minden munkád ott kezdődik, hogy a játékosaidat ott szerepelteted, ami nekik a leginkább fekszik.

Messinek még egy éve van a szerződéséből. Teljesen megértem, hogy csalódott a 8-2-es vereség miatt, én is az lennék. Akkor aggódnék, ha nem így érezne.

Messi egy született győztes. Közeli kapcsolatot ápolok még mindig Pep Guardiolával, azt mondta nekem, hogy Leo nyerni akar, mindig mindent meg akar nyerni. Amennyiben ez nem sikerül, akkor rendkívül frusztrált és ideges, nagyon szeretnék vele együtt dolgozni.

Meg kell bizonyosodnom arról, hogy Messi jól működik majd a csapatban, és arról, hogy fontosnak érzi-e magát. Ő a csapatkapitány, itt kell befejeznie a pályafutását. Messi a Barcelona, a Barcelona Messi.

Olyan büszke voltam, amikor a Camp Nou-ba mentem és előtörtek belőlem a múlt emlékei ismét. Csodálatos.

Victor Font szavait nem tudom kontrollálni. Két évre írtam alá a szerződésem. A sorsom a saját és a játékosok kezében van. Ha jól mennek a dolgok, nem küldhet haza, mert azt a sociók nem fogják elfogadni.

Forrás: cruyffista.hu

Exit mobile version